17 Δεκεμβρίου, 2014

Η Ρωσία θα ξαναπάει στο Φεγγάρι;

Την κατασκευή του δικού της διαστημικού σταθμού εξετάζει η Ρωσία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Γαλλική Le Figaro, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ρωσίας – Δύσης είναι «παγωμένες», σχεδιάζει την κατασκευή διαστημικού σταθμού, προκειμένου να τονώσει το ηθικό των Ρώσων πολιτών.


Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως πριν τον «ψυχρό πόλεμο», Ρωσία και ΗΠΑ κοντράρονταν έντονα με έπαθλο το διάστημα.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να θυμηθεί τις ένδοξες μέρες που τα διαστημικά προγράμματα της ΕΣΣΔ ζούσαν στιγμές δόξας, προκειμένου ο λαός της χώρας του να έχει κάτι να υπερηφανεύεται.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας πως σκοπεύει να αποσυρθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ήρθε ο επικεφαλής της εταιρείας Roscosmos» να… ταράξει τα νερά!

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω πως εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής διαστημικού σταθμού. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να ξεκινήσουν ξανά οι αποστολές στη Σελήνη», τόνισε ο ίδιος.


πηγη

1 σχόλια:

Καλησπέρα και καλή χρονιά, επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό την ανταλλαγή banner/συνδέσμων. Το blog μας είναι το Box4Movies http://b0x4m0v1es.blogspot.com/ Αν η ιδέα μας σας βρίσκει σύμφωνους παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ box4moviesmail@gmail.com Ευχαριστoύμε και καλή συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More