15 Φεβρουαρίου, 2014

Τι θα αλλάξει στην τιμή του ψωμιού με το ζύγι

Η αλλαγή στον τρόπο πώλησης του ψωμιού είναι μια από τις, θεωρητικά, ανώδυνες πλην διαφιλονικούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που εισηγείται ο ΟΟΣΑ...Ανώδυνη επειδή ακούγεται -και είναι- δίκαιο να πληρώνει κανείς όσο και ό, τι ακριβώς αγοράζει.

Και διαφιλονικούμενη επειδή η συγκεκριμένη απελευθέρωση της αγοράς θεωρείται από πολλούς μια ακόμη «μνημονιακή» εμμονή χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στον καταναλωτή. Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι από τις συνολικές παρεμβάσεις στον τομέα του άρτου θα προκύψει αποκλιμάκωση τιμών έως και 20%.
Τι πραγματικά συμβαίνει όμως στην πράξη τουλάχιστον όσον αφορά την «πώληση με το ζύγι»;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, η εικόνα της αγοράς του ψωμιού σε έξι αρτοπωλεία στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας είναι μεικτή.
Κάποιοι επαγγελματίες έχουν τοποθετήσει στις προθήκες τους πινακίδες με αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων του προϊόντος, (είδος, βάρος, τιμή μονάδος, αναγωγή στην τιμή κιλού) και μάλιστα η τιμή της πωλούμενης φραντζόλας ήταν χαμηλότερη αυτής που θα προέκυπτε εάν η ίδια φραντζόλα πωλείτο με το ζύγι.
Δείτε τη διαφορά των τιμών.
Πηγή: Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More