03 Ιανουαρίου, 2014

''ΣΕΙΣΜΟΣ'' απο την Αποκάλυψη ''BOMBA'' του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Στην αποκάλυψη ότι εμπλέκεται και άλλος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Άκη ...
Τσοχατζόπουλο, στην υπόθεση με τις μίζες για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, προχώρησε ο δικηγόρος του Πάνου Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.


Ο συνήγορος του κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε αρχικά στο "λάθος που κάνει ο ανακριτής Μαλλής, πιστεύοντας ότι υπήρχαν χρήματα που είχαν δοθεί σε πολιτικά πρόσωπα", ενώ παράλληλα επισήμανε τις δυο κατηγορίες των επίορκων αξιωματικών: "Πρόκειται για τους εκβιαστές που έλεγαν "ή μας δίνεις μίζα ή δεν πρόκειται ποτέ να επιβιώσεις σε αυτόν τον κόσμο" και αυτοί που παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο υπουργείο Άμυνας ήταν και υπάλληλοι σε εταιρείες με στρατιωτικούς εξοπλισμούς".


Ερωτηθείς για το πόσα ονόματα έδωσε ο πελάτης του στον ανακριτή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: "Έδωσε περίπου 30-40 ονόματα, εκ των οποίων το 90% είναι στρατιωτικοί. Το 10% είναι πρόσωπα που εμπλέκονται με πολιτικούς".
Σε αυτό το σημείο προχώρησε στην αποκάλυψη, ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλος πολιτκός του ΠΑΣΟΚ: "Με τις εταιρείες που έδωσα στον κ. Μαλλής θα αποκαλυφθεί ότι πίσω από μια εταιρεία κρύβεται ένας σοβαρός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, που θα λέγαμε ότι είναι στην πρώτη γραμμή. Με την έρευνα του κ. Μαλλή θα φανούν και πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση".

Ελεύθερος ο Ευσταθίου με εγγύηση 500.000 ευρώ
Στην απολογία του ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas φαίνεται πως στην απολογία του καλύπτει τόσο τον τραπεζίτη, Φάνη Λύγινο και τον δικηγόρο Κυριτσάκα, πρόσωπα τα οποία είχε κατονομάσει ο κ. Κάντας λέγοντας πως "ξεπλένουν" τα μαύρα χρήματα από τις μίζες.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".


Ωστόσο, παρά τις πιέσεις του ανακριτή, ο κ. Ευσταθίου αρνήθηκε να δώσει ονόματα πολιτικών που ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More