06 Ιανουαρίου, 2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Πρέβεζα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Πρέβεζα.

Ο καιρός αν και συννεφιασμένος, ήταν κατάλληλος έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τη θάλασσα, για πρώτη φορά στην Πρέβεζα τα τελευταία χρόνια, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας επιβιβάστηκε σε καΐκι.
Από εκεί έγινε ο αγιασμός των υδάτων στην μέση του λιμανιού της Πρέβεζας ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθούσαν από την παραλιακή.

Οι κολυμβητές είχαν παραταχθεί από νωρίς στην προκυμαία και βούτηξαν στα παγωμένα νερά αμέσως με το που ο Μητροπολίτης έριξε τον σταυρό.

Αν και οι κολυμβητές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν αμέσως, εντούτοις οι πιο υπομονετικοί προσπαθούσαν συνεχώς μιας και τα ρεύματα ήταν μεγάλα αλλά και τα νερά αρκετά θολά που δεν επέτρεπαν τον εντοπισμό του.

Όμως μετά από περίπου 15 λεπτά ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος έβγαλε στον επιφάνεια τον σταυρό ανάμεσα σε χειροκροτήματα και τις σειρήνες των παραπλέοντων σκαφών να ηχούν δυνατά.

Κολύμπησε έως το σκάφος που βρίσκονταν ο Μητροπολίτης και παρέδωσε τον σταυρό για να παραλάβει το καθιερωμένο δώρο από τον ίδιο, ένα χρυσό σταυρό.

pamepreveza.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More