06 Ιανουαρίου, 2014

Θεσσαλονίκη: Οργή στα Θεοφάνεια για τον ''παπά Σούρα'' - Μητροπολίτες χαρακτηρίζουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανόητο, επικίνδυνο και βλάσφημο - Βίντεο!

- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Μητροπολιτών για τον βουλευτή Β. Διαμαντόπουλο που ντύθηκε "Παπα-Σούρας"
- Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να τον διαγράψει και από τον βουλευτή να κάνει μετάνοια
- Ο Μητροπολίτης Παύλος τον χαρακτήρισε "ανόητο κι επικίνδυνο" - Η απάντηση του βουλευτή
- Δείτε το επίμαχο βίντεο με τον βουλευτή ντυμένο Παπά και τις δηλώσεις των Μητροπολιτών...


Για την προτροπή του προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τον βουλευτή Καστορίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο, επειδή ντύθηκε "παπα- σούρας" στο τοπικό καρναβάλι, ρωτήθηκε μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" απάντησε στον Βασίλη Διαμαντόπουλο ο κ. Άνθιμος και έκανε λόγο για "απαίσια βλάσφημη κατάσταση και τεράστιο ηθικό ζήτημα".

"Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε τα μυστήρια της εκκλησίας. Να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί. Το κόμμα του ας κάνει ότι θέλει". Δείτε στο βίντεο του thestival.gr, τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Άνθιμου..


Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες κατά Διαμαντόπουλου επειδή ντύθηκε "Παπα - Σούρας"Σάλος έχει προκληθεί από την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μεταμφιεσμένο σε ιερεά στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό. Για την ακρίβεια ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ντύθηκε "Παπα - Σούρας" για να "κηδέψει" την κρίση και να "θάψει" το μνημόνιο. Θυμηθείτε το σχετικό βίντεο...


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση : "Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο".

Εκτός όμως από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, η εικόνα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε και τον Μητροπολίτη Σιατίστης...

Μητροπολίτης Παύλος: Ανόητος κι επικίνδυνος ο ΔιαμαντόπουλοςΟ Μητροπολίτης χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο "ανόητο κι επικίνδυνο" και τον κατηγόρησε για "διακωμώδηση κι ευτελισμό" του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Παύλος, «Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης», αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος''.

Η απάντηση του βουλευτή Διαμαντόπουλου στον Μητροπολίτη ΠαύλοΜετά από αυτήν την αιχμηρή ανακοίνωση, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απάντησε με την εξής ανακοίνωση: "Μετά και την χθεσινή ανταπάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου αναφορικά με το θέμα του Πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Προσωπικά, στο παρελθόν ,όπως θα έκανε και κάθε δημοκρατικός πολίτης της χώρας, χαιρέτισα τον αντιφασιστικό λόγο του, θεωρώντας πως ως ιεράρχης ήρθει στο ύψος των περιστάσεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άποψη που εκφράζει ο Μητροπολίτης είναι υπεράνω κριτικής. Κάθε ένας από εμάς που εκφράζει δημόσιο λόγο υπόκειται στην κρίση των υπολοίπων.

Είναι προφανές ότι η αναφορά μου στο Μεσαίωνα αφορούσε τη νοοτροπία που εκφράζει η ιστορική περίοδος αυτή η οποία ,όπως είναι γνωστό σε όλους, αφορά την Καθολική και όχι την Ορθόδοξη Εκκλησία... Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενυπάρχει στον πυρήνα τόσο της χριστιανικής πίστης, όσο και των αξιών της αριστεράς. Με αυτή την πεποίθηση και την επίκληση θα ήθελα να κλείσει το θέμα αυτό, που έλαβε δυστυχώς διαστάσεις καταρχήν διαφορετικές και κατά δεύτερον μεγαλύτερες, από εκείνες που του αναλογούσαν.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More