21 Ιανουαρίου, 2014

Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Οικονομίδης- ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της ΕΠΟ

Δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κλήθηκαν να απολογηθούν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα για το... σκάνδαλο της "κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή", όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH" στον "ΣKAΪ". Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσαν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα, όπως και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης.

Δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κλήθηκαν να απολογηθούν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα για το σκάνδαλο της "κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή", όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH" στον "ΣKAΪ". Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσαν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα, όπως και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης.

Την υπόθεση ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος θα κρίνει αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς έπρεπε να είχαν γίνει 1,5 εκ. ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές και έγιναν μόλις 15.000!

Η δικαστική έρευνα θα κατευθυνθεί και σε άλλα πρόσωπα, ενώ ήδη δόθηκε εντολή να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της ΕΠΟ. Όσοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ως ύποπτοι δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και κατηγορούμενοι. Ενδεχομένως για κάποιους απ΄αυτούς η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Για το ζήτημα εμφανίζεται ζημία 9 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι εταιρείες OPENTEC και PC SYSTEMS διεκδικούν άλλα 14 εκ.ευρώ! Η προκαταρκτική εξέταση ερευνά την τέλεση αδικημάτων όπως η απιστία κατά την υπηρεσία και αναμένει τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου.
Θα ελεγχθούν σύμβουλοι, στέλεχη και μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς υπάρχουν ενδιαφέροντα νομικά στοιχεία όχι μόνο για τις δύο συμβάσεις, αλλά για τον ποινικό χαρακτήρα της υπόθεσης που άφησε χωρίς ιατρικές εξετάσεις επί επταετία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More