14 Ιανουαρίου, 2014

Τα χημικά της Συρίας στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΙΝΤΕΟ-Τα χημικά της Συρίας στην ΚρήτηΜια ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΗΕ με την συνδρομή αρκετών κρατών, προκειμένου...να μεταφερθούν και να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας, όπως γράφουν τοπικά μέσα.

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές τις χρονιάς όπου δύο μεταγωγικά πλοία το «ARK Futura» με σημαία Δανίας και το «ΤΑΙΚΟ» με σημαία Νορβηγίας, μετέβηκαν στον Λιμάνι της Λατάκια της Συρίας με σκοπό να φορτωθούν τα χημικά.
Τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι με άκρα μυστικότητα, αφού από τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλείσει το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, γνωστό και ως AIS, σαφώς για ευνόητους λόγους, αφού η επιχείρηση, αλλά κυρίως το σημείο που θα γίνει η καταστροφή τους πρέπει να παραμείνει μυστικό.
Αφού φορτώθηκαν τα δύο πλοία στη συνέχεια έφυγαν με την συνοδεία πλοίων του ΟΗΕ, στην αρχή με κατεύθυνση προς την Κύπρο, ενώ αυτήν την ώρα είναι άγνωστο το που θα γίνει η καταστροφή του φορτίου τους.
Σύμφωνα με το BBC, το κομβόι θα μεταφέρει το επικίνδυνο φορτίο στην Ιταλία, όπου θα γίνει μεταφόρτωση στο Αμερικάνικό Motor Vessel «Cape Ray», το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστροφή των χημικών με την μέθοδο της υδρόλυσης.
Δείτε τις φωτογραφίες.


Δείτε το βίντεο.


Πηγή: flashnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More