17 Ιανουαρίου, 2014

Ηλεία: Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους τη Δευτέρα!

Αγώνα διαρκείας ξεκινούν οι αγρότες της Ηλείας, που βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα, για να...


βροντοφωνάξουν κατά των μέτρων που οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό και για να αντισταθούν στη σκληρή λιτότητα που πλήττει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η προσέλευση των αγροτών στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ήταν μαζική, αποδεικνύοντας περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος.

Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν η εφαρμογή του νέου μέτρου, που αναγκάζει τους αγρότες να τηρούν πλέον βιβλία εσόδων- εξόδων, ωστόσο κατά την διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία είναι δυσβάσταχτα.Αγανάκτηση

Γι’ αυτό άλλωστε και οι αγρότες που βρέθηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο ξεχείλιζαν από οργή και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα, που έχουν δημιουργήσει ασφυξία τόσο στον αγροτικό κλάδο, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και επαγγελματίες που βρέθηκαν στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη, ένωσαν την φωνή τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάλεσαν ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα που ξεκινά. Έναν αγώνα, ο οποίος όπως είπαν, πρέπει να φθάσει μέχρι το τέλος, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες.Αφανίζεται ο κλάδος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ανέδειξε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Νομού Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αφανισμό του κλάδου, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την τήρηση των βιβλίων εσόδων- εξόδων, καλώντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να δώσουν μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Τα προβλήματα ανέδειξε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν και άλλοι παριστάμενοι, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Άγγελος Κολόσακας.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν την Δευτέρα το πρωί να αρχίσουν να συγκεντρώνονται τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Μαραθιάς, ενώ την Τρίτη στις 11 το πρωί οι αγρότες θα μεταβούν με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στον Πύργο, για να αποκλείσουν την ΔΟΥ διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.


patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More