13 Ιανουαρίου, 2014

Αθανασίου: Οι κλειδαριές στα κελιά των κρατουμένων της 17Ν είναι τηλεχειριζόμενες...

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις συνθήκες ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού ίσως να περνούσε απαρατήρητη. Σήμερα όμως κι αφού έχει μεσολαβήσει η εξαφάνιση του καταδικασμένου μέλους της 17Ν, η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή στς 24 Δεκεμβρίου, πριν δηλαδή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, μοιάζει... αστεία.
Κι αυτό διότι ο κ. Αθανασίου επιχειρηματολογεί ότι «οι πτέρυγες για τους κρατούμενους της 17Ν, διαθέτουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και εξασφαλίζουν τη δυνατότητα τηλεχειρισμού των κλειδαριών από τις στάσεις φύλαξης, εμποδίζοντας σε κάθε περίπτωση την επαφή των κρατουμένων με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους». Κι αυτό ενώ στο μεσοδιάστημα έχει αποκαλυφθεί ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε καταφέρει να μετακινηθεί σε άλλη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου και έκανε πολύωρο πρωτοχρονιάτικο πάρτι με τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Για την υπόθεση αυτή ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει θέσει σε διαθεσιμότητα 10 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Στο ίδιο έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις 24 Δεκεμβρίου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου για τις «εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στο ΓΚΚ Κορυδαλλού», ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε επίσης ότι οι κλειδαριές που χρησιμοποιούνται στις λοιπές πτέρυγες κατασκευάζονται και επισκευάζονται μέσα στο Κατάστημα και, όπως ανέφερε, «μελετώνται όλες οι προτεινόμενες λύσεις». Ο υπουργός ενημέρωνε τον βουλευτή για τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί προκειμένου να εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτρονικών κλειδαριών και σε άλλα κελιά, για τις ενέργειες που γίνονται για την ενίσχυση του προσωπικού.
«Σε κάθε περίπτωση οι υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης οσάκις αντιμετωπίζουν επιθετικές συμπεριφορές από την πλευρά των κρατουμένων, επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο αυτοσυγκράτησης και επαγγελματισμού, αντιμετωπίζοντας αυτές με ψυχραιμία και χρήση έλλογων επιχειρημάτων, έχοντας στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και ευταξίας στους χώρους του Καταστήματος Κράτησης και αφετέρου την εφαρμογή ενός συνόλου κανόνων, που διέπουν την καθημερινή ζωή των κρατουμένων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο το σωφρονισμό και την επανένταξη των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωνε τον βουλευτή, ότι στο υπό αναθεώρηση χωροταξικό των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται η ανέγερση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών, εντός των ορίων του νομού Αττικής. Ωστόσο για την ανεύρεση της κατάλληλης έκτασης έχουν γίνει σχετικές ενέργειες χωρίς να φέρουν μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More