02 Ιανουαρίου, 2014

Αυτά είναι τα 10 ξένα fund που θα πέσουν σαν «γύπες» να αγοράσουν τα «κόκκινα» Ελληνικά δάνεια


«Μετακομίζουν» στην Ευρώπη μεγάλα επενδυτικά ταμεία

(hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Τα εν λόγω ξένα ταμεία σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν έντονα στην Ευρώπη funds. Πρόκειται για τα Blackstone, KKR, Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital.
Τα funds εξαγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση (50%-70%) και στη συνέχεια επιδιώκουν να ανταλλάξουν τα χρέη με μετοχές στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Προεξοφλούν ότι οι σχετικές ευκαιρίες θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρώπη το 2014, αφού ολοκληρωθούν τα stress tests από την ΕΚΤ και οι τράπεζες είναι σε θέση να καταγράψουν τις απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.
Τα αμερικανικά fund είναι ενισχυμένα λόγω των σημαντικών κερδών που αποκόμισαν το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική αγορά, με το σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη άνω του 13% μόνο τον προηγούμενο μήνα.

iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More