23 Δεκεμβρίου, 2013

Kάντας:Πήρα μίζα 1,7 εκατ. € για τα Λέοπαρντ

Kάντας:Πήρα μίζα 1,7 εκατ. € για τα ΛέοπαρντΣε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας απολογούμενος στον ανακριτή... "Πήρα τόσες πολλες μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες" , φέρεται να είπε, δίνοντας λεπτομέρειες που αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο εξελίξεων γύρω από την προμήθεια εξοπλιστικών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Κάντας παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος Λέοπαρντ. Πρόκειται για μία από τις τρεις συμβάσεις που μαζί με τα Κορνέτ και τα υποβρύχια. οι διαδικασίες για την υλοποίηση τους άρχισαν επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου και είτε υπεγράφησαν είτε συνεχίστηκαν ως option επί υπουργείας Γιάννου Παπαντωνίου.
Παράλληλα, ο κ. Κάντας φέρεται να έδωσε στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο στοιχεία για πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά ελβετικές τράπεζες. Ο ίδιος μάλιστα θα προσκομίσει και τις κινήσεις των λογαριασμών για να διευκολύνει τις ανακριτικές αρχες.
Στην μαραθώνια απολογία του που κράτησε 4 ημέρες, ο κ. Κάντας φέρεται να "έδωσε" 10 πρόσωπα (8 αντιπροσώπους και δύο χρηματιστές) και να αναφέρθηκε σε 10 συμβάσεις (3 με 4 από τις οποίες είναι άγνωστες στις αρχές). Ενδεικτικό είναι ότι από αυτές τις συμβάσεις μόνο μία βρίσκεται στην ανάκριση, τα υποβρύχια και οι υπόλοιπες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.


Το "ξεχασμένο" σακβουαγιάζ με τις 600.000 ευρώ


Το παρακάτω περιστατικό που φέρεται να περιέγραψε στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας καταδεικνύει το όργιο των παράνομων πληρωμών που λάμβανε χώρα στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Όπως φέρεται να είπε ο κ. Κάντας, κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρείας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων. Φεύγοντας άφησε πίσω του ένα...σακβουαγιάζ. Όταν ο Αντώνης Κάντας τον πήρε τηλέφωνο για να του πει για την τσάντα που είχε ξεχάσει, εκείνος του είπε "είναι για σένα". Όταν το άνοιξε είπε ότι περιείχε 600.000 ευρώ!
Επίσης, μίλησε για ένα κομβικό πρόσωπο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος, απόστρατο αξιωματικό, αντιπρόσωπο γερμανικής εταιρείας από τον οποίο ομολογεί ότι έλαβε μίζα 1, 5 εκατ ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα (υποβρύχια και τα Astrad).


Τέλος , ο κ. Κάντας κατονόμασε τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εταιρείες διακίνησης μαύρου χρήματος με την υπόθεση της Siemens.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More