16 Δεκεμβρίου, 2013

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά με τον Ιατρικό Σύλλογο

pic-0-norm.jpg
Με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συναντάται στις 10.30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με φόντο τη συνέχιση της απεργίας των του ΕΟΠΥΥ έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος και τα μέλη του Προεδρείου, θα θέσουν στον πρωθυπουργό της χώρας όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα θα αναφερθούν στην υγειονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, στην αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης και στην επίταση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, η πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ήδη γνωστή, για αξιοποίηση δομών και προσωπικού και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστη Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, με ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κάθε πολίτη, αλλά και χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

«Η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών» σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Όπως δηλώνει ο ΠΙΣ, «τα ζητήματα υγείας δεν επιλύονται μέσα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά με σοβαρό, ψύχραιμο και παραγωγικό διάλογο».
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More