29 Νοεμβρίου, 2013

Welt: Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό,τι παρουσιάζεται

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τα χρέη της» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στη Welt του Βερολίνου....


Η εφημερίδα γράφει: «Η οικονομική ανάπτυξη στην ΕΕ επέστρεψε. Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη απέχουν όμως πολύ από την τήρηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ. Αντιθέτως: σχεδόν παντού αυξάνεται ο όγκος των χρεών. Αυτό παρουσιάζει έκθεση του 2013 του Ιδρύματος για την Οικονομία της Αγοράς στο Βερολίνο. Στην έκθεση λαμβάνεται υπόψιν εκτός από το δημόσιο χρέος και το μη εμφανές χρέος στο κοινωνικό σύστημα. Οι αξιώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές αποτελούν για τις μελλοντικές γενιές στις περισσότερες χώρες πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση από ό,τι το επίσημο δημόσιο χρέος».
Και λίγο παρακάτω η Welt σημειώνει: «Κυρίως στην Κύπρο, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, ξοδεύει το κράτος περισσότερα από όσα εισπράττει (…). Στην Ελλάδα το μη εμφανές δημόσιο χρέος είναι τρεις φορές περισσότερο από ό,τι επισήμως παρουσιάζεται».
Πηγή: Deutsche Welle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More