01 Νοεμβρίου, 2013

Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart- Κατσέλης

-
- Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους περίπου 480 εργαζόμενοι...

- Η οικονομική κρίση και η διακοπή χρηματοδότησης από τις τράπεζες είναι οι κυριότερες αιτίες για το λουκέτο στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Παγωμάρα στην πραγματική οικονομία και απελπισία για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων φέρνει η είδηση για την πτώχευση της Nutriart- Κατσέλης.
Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας


Οι τίτλοι τέλους για έναν μεγάλο παίκτη στον κλάδο των τροφίμων επισημοποιήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση για πτώχευση του ομίλου που είναι μάλιστα εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.
Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.


Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας.


Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση είναι:


- Η ανεπαρκής, εως και ανύπαρκτη, χρηματοδότηση του ομίλου από τις τράπεζες με συνέπεια να μην υπάρχει ρευστότητα


- Η συρρίκνωση στην αγορά με την αναπόφευκτη απώλεια μεριδίων


- Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό όπως καταγγελεται με κακές επιχειρηματικές επιλογές


το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ


Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της.
201220,23 εκατ.ευρω
201138,32 εκατ.ευρω
201079,25 εκατ.ευρω


- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ


- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ


- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ


Καθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.newsit 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More