15 Νοεμβρίου, 2013

Διαρροές μετά το Eurogroup: ''Ούτε το 2015 δεν βγαίνουμε από το Μνημόνιο

- Από του χρόνου και βλέπουμε η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης...προς την Ελλάδα
- Μετά το Eurogroup εκβιάζουν με διαρροές περιμένοντας πότε θα τελειώσουν τα χρήματα στη χώρα μας
- Έξοδος από το Μνημόνιο δεν προβλέπεται να γίνει ούτε το 2015, που είχε σχεδιαστεί
Του χρόνου η εκταμίευση της επόμενης δόσης;


Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι των Βρυξελλών μετά το Eurogroup.


«Χρειαζόμαστε περισσότερες προόδους πριν λάβουμε αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας των δανειστών.


«Σε τελική ανάλυση, όλα εξαρτώνται από το πότε θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα»


Την ίδια ώρα, διπλωματικοί κύκλοι των Βρυξελλών δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για το χρονικό σημείο εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας.
«Οι συζητήσεις πιθανόν να κρατήσουν έως τον επόμενο χρόνο», αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ που διατηρεί την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι «σε τελική ανάλυση, όλα εξαρτώνται από το πότε θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης προβληματίζει το γεγονός ότι σημειώνεται στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για τους όρους της εκταμίευσης της επόμενης δόσης


Όπως παρατηρεί σε ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης προβληματίζει το γεγονός ότι σημειώνεται στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για τους όρους της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. «Οι συνομιλίες είναι πιο σκληρές στην παρούσα φάση από ό,τι τους προηγούμενους μήνες», παρατηρεί η FAZ.

«Δεν φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο που έχει σχεδιαστεί μέχρι το 2015»


Για «αισιοδοξία επί σκοπώ» κάνει λόγο η Κέρστιν Γκάμελιν στην ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες για την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Η Γκάμελιν αναφέρει ότι οι ελεγκτές της Τρόικας διαπιστώνουν υποχώρηση του μεταρρυθμιστικού ζήλου της Αθήνας, καθώς μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατόν να προκύψει συμφωνία στις βασικές συντεταγμένες του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2014. ''


Η επόμενη δόση που επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πριν από τον Δεκέμβριο, παρατηρεί η SZ επικαλούμενη πηγές της ΕΕ και προσθέτει ότι «δεν φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο που έχει σχεδιαστεί μέχρι το 2015».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More