28 Νοεμβρίου, 2013

Θρίλερ με τον φόρο ακινήτων - Τον μάζεψαν άρον, άρον από τη Βουλή

-Νέο μπλόκο από την τρόικα ανάγκασε το υπουργείο να αναβάλει την κατάθεσή του - Στα “κάγκελα” οι βουλευτές που φοβούνται αλλαγές υπό πίεση και αύξηση των συντελεστών...- Τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες για την ψήφιση του νόμου για τα ακίνητα πριν κλείσει η Βουλή

Σε ... μέγγενη μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της τρόικας φαίνεται ότι βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών που σβήνει και ξαναγράφει τον νέο φόρο για τα ακίνητα χωρίς προς το παρόν να καταλήγει κάπου.

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ο νέος φόρος ήταν κατ΄'α τα άλλα έτοιμος να κατατεθεί σήμερα, πήρε τελικά αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα... και βλέπουμε.

Βέβαια ο χρόνος πιέζει, πρέπει να έχει περάσει ο νόμος από τη Βουλή πριν τη διακοπή των εργασιών για τις γιορτές στις 22 Δεκεμβρίου.

Η τρόικα επιμένει για μέτρα ανάλογα των απωλειών από τον φόρο ακινήτων και έτσι το υπουργείο προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες με αλλαγές στους συντελεστές. Εδώ όμως “κολλάει” στις αντιδράσεις των βουλευτών και έτσι η διαδικασία καθυστερεί.

Κερδισμένοι και χαμένοι από τον νέο φόρο

Ο φόρος πάντως προς το παρόν έχει παγίδες για όσους έχουν στην κατοχή τους αστικά ακίνητα , τους κατόχους αγροτεμαχίων, που σήμερα είναι αφορολόγητα, άλλα και αρδευόμενες εκτάσεις σε όλη την χωρά κρύβει το νομοσχέδιο για το Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Βουλή!

Μεγάλο θα είναι το πλήγμα για όσους έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα καθώς άσχετα από το εάν ηλεκτροδοτούνται ή όχι εφέτος θα πληρώσουν φόρο.

Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν μονοκατοικίες μεσαίας αξίας σε αστικές περιοχές και αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων θα πληρώνουν με το νέο σύστημα περισσότερο φόρο.

Τα οικόπεδα θα φορολογούνται πλέον εις διπλούν, και με τον κύριο και με τον συμπληρωματικό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ με το ισχύον σήμερα σύστημα επιβαρύνονται μόνο με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More