15 Νοεμβρίου, 2013

ΣΟΚ στη δημοσκόπηση της ¨Ζούγκλας¨ : Απίστευτες ανατροπές !!!


Αποτελέσματα ΣΟΚ κατέδειξε η διαδικτυακή ψηφοφορία της zougla.
Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των δύο διαδικτυακών ψηφοφοριών της zougla που διεξήχθησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Βάσει της τάσης του εκλογικού σώματος επέρχεται ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να αυξάνονται ραγδαία, τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος όσον αφορά την παράσταση νίκης και τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει την προτίμηση των πολιτών (σε σύγκριση με τον Τσίπρα) όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά τη Χρυσή Αυγή πρώτη όσο αφορά την πρόθεση ψήφου!

Οι δύο διαδικτυακές ψηφοφορίες διεξήχθησαν στις 25-29 Οκτωβρίου (1.423 άτομα) και 11-14 Νοεμβρίου (1.437 άτομα), δηλαδή πριν και μετά τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και από την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. Στην παρούσα ψηφοφορία συμμετείχαν 1.437 χρήστες του διαδικτύου, άνω των 18 ετών, επί του συνόλου των 10.000 ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στη βάση δεδομένων του zougla.
Πρόκειται για ένα εξόχως ικανό ποσοστό συμμετοχής, το μεγαλύτερο άλλωστε των τελευταίων χρόνων από τότε που διεξάγονται τέτοιες ψηφοφορίες με δείγμα από τη συγκεκριμένη database.

Η zougla αναφέρει ότι για να περιφρουρήσει το αξιόπιστο των ψηφοφοριών που διεξήχθησαν, αλλά και την παράδοση των ερευνών μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει τα αποτελέσματα, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά ψηφοφορίας, ώστε να φανεί εάν παγιώνεται η αρχική τάση των ψηφοφόρων που διακρίναμε.

Οι πολίτες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους, σε μία περίοδο εξελίξεων και έντονων πολιτικών ζυμώσεων, στα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως για παράδειγμα την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, την πρόταση μομφής κτλ.

Παράσταση νίκης:


Πρόθεση ψήφου:

Στην πρόθεση ψήφου έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 22,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2% και η ΝΔ τρίτη με μόλις 16,7%. Ακολουθούν, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται εκτός Βουλής με ποσοστό της τάξης του 1,1%.Αποτελέσματα με αναγωγή ψήφου:
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 14,9% τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Χρυσή Αυγή 26,6%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, Νέα Δημοκρατία 19,6% , Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ 5,8%.
Πηγή: zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More