29 Νοεμβρίου, 2013

ΟΑΕΕ: Ρύθμιση χρεών χωρίς φορολογική ενημερότητα

Χωρίς φορολογική ενημερότητα και χωρίς την υποχρέωση να δηλώνουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, θα μπορούν να εντάσσονται σε ρύθμιση των οφειλών τους όσοι...ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ χρωστούν έως 10.000 ευρώ (αντί του ορίου των 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα).

Την ευνοϊκή μεταχείριση των μικρο-οφειλετών, οι οποίοι αποτελούν το 39% των «ενεργών» ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οπως προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου και επιβεβαίωσε στην Ημερησία η διοικητής του Ταμείου Γεωργία Κωτίδου, η ρύθμιση θα γίνει με ειδική τροπολογία η οποία θα προβλέπει επιπλέον την καταβολή των εισφορών σε μηναία βάση, με παράταση της δυνατότητας παραμονής σε έως και δύο χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες. Επίσης, θα προβλέπεται και η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ νέων ελευθέρων επαγγελματιών που είναι παράλληλα ασφαλισμένοι για λίγες ημέρες στο ΙΚΑ ή δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Οι οφειλέτες με χρέη έως 10.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ φτάνουν τις 128.866 σε σύνολο 575.434. Από αυτούς οι 52.613 είναι «ενεργοί» με οφειλές 35 εκατ. ευρώ και οι 76.253 με χρέη 22 εκατ. ευρώ έχουν σταματήσει να πληρώνουν εισφορές. Με το ισχύον καθεστώς όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, για να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών, ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα και στοιχεία για το οικογενειακό εισόδημα, τα χρηματικά διαθέσιμα σε τράπεζες, την ακίνητη περιουσία και το σύνολο των οφειλών τους ακόμη και σε άλλα Ταμεία.
voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More