28 Νοεμβρίου, 2013

Σε μουσεία και αρχαιολογικού χώρους και ΕΚΑΒ η απορρόφηση των σχολικών φυλάκων

Συμβιβαστική πρόταση που προβλέπει την απορρόφησή τους είτε ως τραυματιοφορείς είτε ως φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κατέθεσε στους σχολικούς φύλακες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.
Η πρόταση προβλέπει την απορρόφηση 300 σχολικών φυλάκων ως τραυματιοφορέων ενώ προβάδισμα για τη θέση των φυλάκων στο υπουργείο Πολιτισμού θα έχουν όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες.
Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων επανέλαβαν, ακόμα, το πάγιο αίτημά τους για για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε, όπως σημείωσαν, εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, με τον κ. Μητσοτάκη να αρκείται στο ότι θα απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς καθώς σε περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος θα βγουν άμεσα στη σύνταξη περίπου 700-800 άτομα.
Εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων κάνουν λόγο για προτάσεις σε θετική κατεύθυνση προσθέτοντας, όμως, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για να υπάρξει η καλύτερη λύση.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More