09 Νοεμβρίου, 2013

Τσίπρας: Τορπιλισμός της δημοκρατίας

pic-0-norm.jpg
Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και τορπιλισμό της δημοκρατίας καταλόγισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τον προπηλακισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από την αστυνομία.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ζήτησε από την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου».

Χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες, όπως είπε, που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θεωρία περί «εφόδου» στο Ραδιομέγαρο, κάτι που είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Μάλιστα είπε ότι σήμερα δεν υπήρχε καμία έφοδος, αλλά μια αντιπροσωπία ομάδας βουλευτών που ζήτησε τη δυνατότητα να εισέλθει σε δημόσιο κτήριο.

Για ευνόητους λόγους, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία εισαγγελέα, αναφερόμενος στα ιδιώτες που νωρίτερα μπήκαν στο κτήριο και αναρωτήθηκε ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευθεί η είσοδος των βουλευτών στην ΕΡΤ και ποιος έδωσε την εντολή για να τους προπηλακίσουν.

«Δεν τιμά τη δημοκρατία το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη στα κάγκελα να φωνάζει βοήθεια» είπε και επανέλαβε ότι πρέπει η κυβέρνηση να καταδικάσει το σημερινό περιστατικό και να πει ότι δεν τιμάται η δημοκρατία με τέτοιου είδους ενέργειες.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More