03 Νοεμβρίου, 2013

«Πρόγραμμα έχουμε, πρέπει να πείσουμε»

Ο Μανώλης Γλέζος μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του..., μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εξηγεί τη θέση του στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών και της απλής αναλογικής και αναφέρεται στην «επόμενη μέρα» και στην ιστορική ευθύνη που έχουν οι πολιτικές δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», κάνει λόγο για διαστρέβλωση των απόψεων του και διευκρινίζει ότι δεν είπε ποτέ πως το κόμμα του δεν έχει κυβερνητική πρόταση.
«Είναι πάγια αρχή μου να μην αποδίδω χαρακτηρισμούς, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερέβη τα εσκαμμένα. Κάθε λέξη της «απάντησής» του αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης και πολιτικού θράσους. Λυπάμαι όταν ο πολιτικός διάλογος ξεπέφτει έτσι και γι’ αυτό δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Να επισημάνω μόνο ότι οι σπασμωδικές αυτές ενέργειες γίνονται με προφανή στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο θέμα μας, λοιπόν. Είναι ή όχι πειστικά τα όσα έχουμε πει για το πού θα βρούμε λεφτά να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας; Όχι, δεν είναι κι αυτό πρωτίστως οφείλεται στο ότι αντιμετωπίζουμε μία διαρκή καταιγίδα νέων δυσμενών όρων που επιβάλλει η τρόικα και αποδέχονται οι κυβερνώντες. Ε, αυτό το κακό θα το ανακόψουμε.
Η ερώτηση που μου ετέθη ήταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία. Απαντώ. Πρώτον: Γιατί ο λαός μας άκουσε (και πίστεψε) τόσα ψέματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που πια θεωρεί ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Ελπίζω και προσδοκώ ότι θα διαψεύσουμε τους φόβους του και θα εμπνεύσουμε ξανά την ελπίδα.
Ως τώρα ακούμε από τους κυβερνώντες ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε. Μονόδρομος είναι να εμπνεύσουμε την κοινωνία, να της δώσουμε ελπίδα και διάθεση για αγώνα, ώστε να βγούμε από τον λαβύρινθο της καταστροφής όπου μας έχουν σπρώξει. Δεύτερον: Αναζητούμε τα στοιχεία που θα πείθουν. Πρόγραμμα έχουμε. Η εκφορά του προς τα έξω πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να πείθει».

gkourou.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More