23 Νοεμβρίου, 2013

''Ανύπαρκτο το ελληνικό πλεόνασμα – Βγάλτε τους από το ευρώ''

«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε...και έκανε λόγο για «σταγόνα στον ωκεανό», εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη και περιέγραψε ως ανύπαρκτο το πρωτογενές πλεόνασμα.Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο κ. Λούκε δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ισχυρίζεται τώρα ότι πέτυχε η Αθήνα «είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο και αποτελεί το αποτέλεσμα της ήδη διάσημης ελληνικής πρακτικής δημιουργικής λογιστικής».
μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της

Υποστηρίζει δε ότι μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να έχει οικονομικό μέλλον. «Αν και οι δανειστές θα πρέπει να ξεγράψουν ένα μεγάλο μέρος της βοήθειάς τους, θα ήταν και πάλι καλύτερα από το να σπαταλούν ατελείωτα ποσά επ' αόριστον σε μια υπόθεση χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο κ. Λούκε.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More