18 Νοεμβρίου, 2013

Η τρόικα ζητά λίγο… (ακόμα) αίμα

pic-0-norm.jpg
«Θέλουν λίγο …αίμα». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφουν οι παρατηρητές των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την πρόοδο των συζητήσεων. Και πως προσδιορίζουν το «αίμα»; Είτε μέσω ενός λουκέτου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μιας μεγάλης σύντμησης τους, είτε μέσω μιας – ακόμα – περικοπής στο κομμάτι των συντάξεων. Γι” αυτό το τελευταίο ενδεχόμενο αναλυτικότερες λεπτομέρειες δεν δίνονται. Ισως επειδή η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος των συνεχών καθυστερήσεων που «παίζονται» από ελληνικής πλευράς, με την ευχή, κάποια στιγμή, αυτή η προοπτική να πάψει να ισχύει ακόμα και ως σενάριο. Η τρόικα όμως δείχνει να επιμένει για το «αίμα», το οποίο, πάντως, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, δεν είναι τόσο πολύ. Αυτό, όμως, από την άλλη δεν συνιστά πρόοδο, καθώς περικοπές και συντμήσεις δεν είναι άψυχες έννοιες, από την στιγμή που αφορούν σε ανθρώπινες ζωές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δείχνουν να αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση γενικότερα και στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικότερα.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More