07 Νοεμβρίου, 2013

Το “δώρο” του Αλέξη στον Σαμαρά

Για απρόσμενο «δώρο», που τους “έκανε” ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν στο Μαξίμου, σχολιάζοντας την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Μαξίμου, μόλις έμαθαν για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, πολλοί ανακουφίστηκαν κι αυτό για δύο λόγους: ο πρώτος έχει να κάνει με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει την Κυριακή το βράδυ η κυβέρνηση, διότι, όπως λένε, και οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφενός θα στηρίξουν την συγκυβέρνηση και αφετέρου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συγκεντρώσει 151 ψήφους που απαιτούνται για να πέσει η κυβέρνηση,. Άρα, μετά την διαδικασία η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη, όπως υποστηρίζουν, και με καθαρό ορίζοντα έξι μηνών. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 6 μήνες θα έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ενώ το κυβερνητικό καράβι «έμπαζε νερά» για διάφορα θέματα και με τις διαφωνίες των γαλάζιων, κυρίως, βουλευτών για το θέμα των ακινήτων και για τους πλειστηριασμούς, να είναι σε πρώτο πλάνο, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του και τους έδωσε το «φιλί της ζωής». Στο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την «βοήθεια» που τους προσφέρει, κατά την εκτίμησή τους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, σημειώνουν πως η κίνηση Τσίπρα έχει μοναδικό στόχο να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο που έχει ανοίξει στο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την “παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ», επικαλούμενοι και τις σχετικές παρατηρήσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όχι να αμφισβητήσει, σοβαρά, την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η απάντηση Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης αναφέρθηκε σε κάποιους που «προσπαθούν να εγκλωβίσουν το άλμα προς τα εμπρός» και αναρωτήθηκε: «Είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάπτυξη;» προσθέτοντας ότι «η δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές».

Το επίσημο σχόλιο της κυβέρνησης, δια του Κεδίκογλου, είναι πως η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαχαιριά στη χώρα» και την αποδίδει στα εσωτερικά του προβλήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου στη δήλωσή του αναφέρει: «Το τελευταίο του χαρτί έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».


kentrinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More