13 Νοεμβρίου, 2013

Φεύγουν έως τις γιορτές 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β” κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση...
Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν μέχρι τα τέλη του 2013, περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β' κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι.
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους. Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σχεδιάζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί.
Οι τρεις φάσεις του σχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα, η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ και η αξιολόγηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα. Προϋπόθεση είναι να μείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της επιλογής τους.
Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία, η οποία προκύπτει στους περίπου 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 πολίτες. Με τη μέθοδο αυτή, θα προκύπτει συνολικά το πλεονάζον προσωπικό των δήμων και των περιφερειών.
Η αξιολόγηση σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτης σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό τους.

Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More