18 Νοεμβρίου, 2013

Πρό(σ)κληση ΧΑ προς "βολευτές": "Μείωση στα 1890 € του βουλευτικού μισθού"


Μια πρόταση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της οφείλουν να αποδεχθούν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν ο συνάδελφός τους και εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης.
Η πρόταση συμποσούται στο ότι ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να αποζημιώνεται από το ελληνικό δημόσιο με ποσό άνω των 1890 ευρώ ο οποίος είναι ο μισθός του διπλωματικού υπαλλήλου επιπέδου πρεσβευτή.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατέθεσε και τροπολογία για την εξομοίωση του βουλευτικού μισθού με αυτόν του Πρέσβη (1899 ευρώ). Όπως είπε χαρακτηριστικά στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της ΝΔ: "Όποιος βουλευτής πεινάει, ας έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής".
Από του βήματος της Βουλής ο Η. Κασιδιάρης στηλίτευσε το σώμα του κοινοβουλίου που επιμένει να διατηρεί τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών και να μην κόβει ούτε μισό ευρώ από τους μισθούς του, την στιγμή που ο ελληνικός λαός σε συντριπτικό ποσοστό βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά πως η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί αντισυνταγματικά, καθώς περνάει νομοσχέδια με 297 βουλευτές και όχι 300, έχοντας στερήσει το δικαίωμα λόγου και ψήφου προφυλακισμένους Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.
Ιδού και η σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:
Στο Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4.4.2011)».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η εξοικονόμηση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού εις ό, τι αφορά την αποζημίωση των βουλευτών. Υπό συνθήκες μνημονίου και δριμείας οικονομικής κρίσης, την στιγμή που εκατοντάδες χιλίάδες Έλληνες και Ελληνίδες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι προκλητικό το πολιτικό σύστημα να απολαμβάνει υπερβολικών προνομίων.
Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού:
α) η βουλευτική αποζημίωση εξομοιώνεται με τον βασικό μισθό του διπλωματικού υπαλλήλου με το βαθμό του Πρέσβη (1.899 ευρώ).
β) παύει να ισχύει κάθε διάταξη αντίθετη στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου.
Αθήνα, 18/11/2013
Οι προτείνοντες ΒουλευτέςΗλίας Κασιδιάρης
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Ηλίας Παναγιώταρος
Επίσης, για να τελειώνουμε μια και καλά με τα βουλευτικά προνόμια μελετάται από το κόμμα η κατάθεση πρότασης σύμφωνα με την οποία:
1. Ο βουλευτης θα πληρωνεται μονο κατα τη διαρκεια της θητειας του, και δεν θα εχει σύνταξη που θα προερχεται μονο απο αυτην
2. Θα πληρωνει την αντιστοιχη ασφαλεια του. Ολοι ανεξαιρετως (παρελθον, παρον, μελλον) και το ταμειο συνταξης της βουλης περναει στην ισχυουσα κοινωνικη ασφαλιση αμεσα. Ο βουλευτης θα απολαμβανει των προνομιων της κοινωνικης ασφαλισης ακριβως οπως και οι υπολοιποι πολιτες. Το ταμειο ασφαλισης δεν μπορει να χρησιμοποιειται για κανεναν αλλο σκοπο.
3. Οι βουλευτες πρεπει να συμβαλλουν στο ταμειο της ασφαλισης τους οπως ολοι οι Ισπανοι
4. Οι βουλευτες παυουν να ψηφιζουν την αυξηση του μισθου τους.
5. Οι βουλευτες εγκαταλείπουν το παρον συστημα υγειονομικης ασφαλισης και προσχωρουν στο συστημα υγειας των υπολοιπων Ισπανων πολιτων
6. Οι βουλευτες θα υποκεινται στους ιδιους ακριβως νομους οπως και οι υπολοιποι Ισπανοι.
7. Το να υπηρετει κανεις στη βουλη ειναι τιμη, δεν ειναι επαγγελμα.
Οι βουλευτες πρεπει να πληρουν τις θητειες τους στη Βουλη (οχι πανω απο δυο) και μετα να πηγαινουν σπιτια τους και να εξασφαλιζουν δουλεια.defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More