03 Οκτωβρίου, 2013

NEW YORK TIMES: "ΘΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ "ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

Για την υπόθεση «Χρυσή Αυγή» γράφουν οι New York Times, οι οποίοι...ωστόσο εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα των πρακτικών της κυβέρνησης.

Σε δημοσίευμα τους, οι NYT μιλούν για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τονίζοντας πως «σόκαρε την χώρα και η κυβέρνηση ξεκίνησε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την οργάνωση». Ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως «ήδη σοβαρά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα της εξάρθρωσης καθώς και για το εάν μπορεί να γυρίσει ''μπούμερανγκ'' κατά της κυβέρνησης και εν τέλει να δημιουργήσει συμπάθεια για την Χρυσή Αυγή, μια από τις πιο βίαιες ακροδεξιές οργανώσεις της Ευρώπης». Στη συνέχεια, οι New York Times επισημαίνουν πως «έχουν ήδη δημιουργηθεί ερωτήματα σχετικά με την νομιμότητα ακόμη και την συνταγματικότητα των μεθόδων της κυβέρνησης» και αναφέρονται στην αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, του Ηλία Παναγιώταρου και του Νίκου Μίχου.
«Η νομική διένεξη επεσήμανε την αυξανόμενη πεποίθηση της κυβέρνησης πως η Χρυσή Αυγή λειτουργεί περισσότερο ως μαφία παρά ως πολιτικό κόμμα.. Αλλά επίσης έκανε εμφανείς και τις ανησυχίες ότι η κυβερνητική προσπάθεια, μπορεί να είναι γεμάτη με ''νομικές τρύπες'' και διαδικαστικά λάθη. Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής λένε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την δικαστική υπόθεση εναντίον των μελών του κόμματος σε υποκλοπές οι οποίες δεν είχαν την απαιτούμενη εισαγγελική έγκριση», τονίζει το δημοσίευμα.
Κλείνοντας, οι New York Times επισημαίνουν πως η πεποίθηση του Αντώνη Σαμαρά πως θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και πως το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τα πολιτικά κόμματα, γι αυτό προσπαθεί να υπονομεύσει την οργάνωση διαβρώνοντας την ηγεσία της και διακόπτοντας την χρηματοδότηση της.».

gkourou.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More