14 Οκτωβρίου, 2013

ΠΟΛΥ...ΤΣΙΓΚΟΥΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ κ. LAGARDE.

Tου “Αλιέως” 
Mια έκτακτη φορολόγηση της τάξεως του 10% στις καθαρές καταθέσεις θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του χρέους των χωρών της ευρωζώνης,σημειώνει το ΔΝΤ σε έκθεση εργασίας με τίτλο Fiscal Monitor. Όπως αναφέρει το Ταμείο, η έντονη επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών σε πολλές χώρες έχει οδηγήσει σε αναβίωση του ενδιαφέροντος για έναν έκτακτο φόρο στον ιδιωτικό πλούτο, ως ένα έκτακτο μέτρο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους.

   Πολύ υψηλά στην ειδησεογραφία των οικονομικών ( και όχι μόνον) sites η αναφορά της πρότασης του ΔΝΤ, προφανώς και θα προκαλέσει συζητήσεις, και όχι μόνο!

    Αλλά γιατί μόνον 10% Christine μας και γιατί έκτακτη εφαρμογή του μέτρου;


    Εκτός και εάν η ελκυστική mature γαλλίδα είχε κατά νου, την ελληνική περίπτωση. Πόσες είναι οι καταθέσεις των grecs miserables περίπου 162 δισεκατομμύρια, με ένα 10%αράκι να τα 16 δις που χρειάζεται η Αθήνα για την διετία.

Και βλέπουμε.


    Λέτε να; Α μπα! μην μπαίνουν δα και ιδέες σε τίποτε Σταικούρες, Θεοχάρηδες και δε συμμαζεύεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More