19 Οκτωβρίου, 2013

Νέο στέλεχος του HIV εξαπλώνεται με ταχύτητα στη Ρωσία

Ένα νέο και πιο μεταδοτικό στέλεχος του AIDS, θεωρούν πως εντόπισαν Ρώσοι επιστήμονες.Πρόκειται για το 02_AG/A, που σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «The Moscow News», εξαπλώνεται ταχέως και θεωρείται πως ευθύνεται για περισσότερο από το 50% των νέων κρουσμάτων HIV/AIDS λοίμωξης στη Σιβηρία.

Το συγκεκριμένο στέλεχος εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2006 στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ και σήμερα πιστεύεται ότι αποτελεί τον πιο μεταδοτικό υποτύπο του HIV στη Ρωσία.

Το στέλεχος ταυτοποίησαν επιστήμονες από το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας & Βιοτεχνολογίας «Vektor» της Σιβηρίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξεδόθη, ο αριθμός των φορέων του νέου στελέχους αυξήθηκε από 2.000 το 2007 σε περισσότερους από 15.000 το 2012.

«Το 02_AG/A ενδέχεται να είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού HIV στη Ρωσία, ενώ είναι πιθανό ότι εξαπλώνεται ταχύτερα απ’ ό,τι το κύριο στέλεχος του ιού στη χώρα, το Α(Ι)», επεσήμανε η επικεφαλής του Τμήματος Ρετροϊών του Vektor δρ Νατάλια Γκασνίκοβα.

Κρούσματα του νέο στελέχους έχουν αναφερθεί επίσης στην Τσετσενία, στα νότια της Ρωσίας, στο Κιργκιστάν και στο Καζακστάν.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More