31 Οκτωβρίου, 2013

Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα

pic-0-norm.jpg
Σκληρή στάση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης είναι αποφασισμένη να τηρήσει η αποστολή των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας, που αναμένεται στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τροϊκανοί θα εμμείνουν σε όλες τις βασικές απαιτήσεις τους, που έχουν να κάνουν τόσο με την επίλυση του προβλήματος του χρέους, όσο και με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Το πιθανότερο δε είναι ότι λύση σε αυτή τη φάση και στα δύο παραπάνω μείζονα ζητήματα δεν θα πρέπει να αναμένεται άμεσα. Όπερ σημαίνει ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα συνεχισθεί, τουλάχιστον, έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Αυτό, όμως, θα έχει με τη σειρά του, ως αποτέλεσμα, η αβεβαιότητα σχετικά με την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας να διαιωνίζεται ενώ την ίδια ώρα κάποια που έχει λαμβάνειν η χώρα μας από τους δανειστές της, να καθυστερούν.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του 1 δισ. ευρώ, που είναι ουρά από τη δόση του Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί. Παρά το ότι η χώρα μας έχει υπολογίσει αυτό το ποσό για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν τον χαρακτήρα του ανελαστικού. 


arouraios.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More