27 Σεπτεμβρίου, 2013

«Χαράτσι» ενός ευρώ ανά συνταγή!

Νέο χαράτσι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας μετά από την αύξηση στα 25 ευρώ του εισιτηρίου στα νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλουν οι Φαρμακοποιοί Αττικής (ΣΦΑ) από το Νοέμβριο θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής από τους φαρμακοποιούς ενός ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, στον νόμο για το μεσοπρόθεσμο (4093/2012) υπάρχει το εξής άρθρο:

«Από 1.1.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ.»

«Εκτός από χρηματοδότες, γίναμε και φοροεισπράκτορες, δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, όπως αναφέρει τοiatronet.gr

«'Εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του!
Επειδή η τρόϊκα ήθελε να είναι σίγουρη για την είσπραξη των ανωτέρω ποσών, απαίτησε και τελικά κατάφερε να...διαγραφεί από το άρθρο 12 του νόμου το εδάφιο που είναι μέσα στην αγκύλη και αναφέρει ως προϋπόθεση εφαρμογής του νόμου την έκδοσης υπουργικής απόφασης», είπε ο κ. Λουράντος, χαρακτηρίσοντάς το «απίστευτη δουλοπρέπεια».

Και πρόσθεσε:
«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στην χώρα μας. Δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί. Δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση...πικρή. Καλούμεθα να εισπράξουμε και τα ... χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας».


www.topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More