07 Ιουλίου, 2013

«To αεροπλάνο πετούσε πολύ χαμηλά»

Την τρομακτική του εμπειρία περιγράφει επιβάτης του Boeing 777
Κινέζοι είναι οι 141 επιβάτες από τους 291 συνολικά που βρίσκονταν στο αεροσκάφος της Asiana Airlines που προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωσή του στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα μάλιστα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» βρίσκονταν σε αυτό και 60 μαθητές και οι καθηγητές τους.

Στο μεταξύ ένας Κινέζος που διεσώθη είπε ότι το αεροσκάφος «πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος» πριν προσγειωθεί.
Ο Σου Ντα, ο διασωθείς επιβάτης, διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία στο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV: «Παρατήρησα ότι το αεροσκάφος πετούσε αρκετά χαμηλά τη στιγμή της προσγείωσης. Ετοιμαζόταν να αγγίξει το έδαφος όταν ξαφνικά επιτάχυνε και η μύτη του άρχισε να ανεβαίνει».

«Το αεροσκάφος πετούσε ήδη πολύ χαμηλά εκείνη τη στιγμή», συνέχισε ο Σου προσθέτοντας ότι «αισθάνθηκε μια πρόσκρουση».

«Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους».

Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε «μεγάλη αναστάτωση», στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί.

Ο Σου και η γυναίκα του πήραν στα χέρια τις αποσκευές τους και βγήκαν από την πίσω πλευρά του αεροπλάνου.
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More