08 Ιουλίου, 2013

Αύριο η απόφαση για την τραγωδία στο Μαρί


Την ελπίδα η απόφαση που θα εκδώσει αύριο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που εξέτασε στη Λάρνακα τα γεγονότα της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί την 11η Ιουλίου 2011, να κατανείμει...
ευθύνες εκεί που υπάρχουν, εξέφρασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι «αυτοί που ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν, έστω και αν αυτοί που ευθύνονταν πολιτικά ουδέποτε ανέλαβαν τις ευθύνες τους».


Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του λοχία Βασίλη Κρόκου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα, ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη «συμπληρώνονται δύο χρόνια από μια τραγωδία κατά την οποία χάθηκαν νεαροί άνθρωποι, 13 συμπολίτες μας έδωσαν τη ζωή τους και άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο γιατί. Γιατί να συμβεί αυτό το οποίο συνέβηκε, και παρά το γεγονός ότι το όλο ζήτημα έχει διερευνηθεί από Ερευνητική Επιτροπή και κάποιοι οδηγήθηκαν και ενώπιον της Δικαιοσύνης, αυτό το γιατί θα συνεχίσει να βασανίζει τη μνήμη μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν όλοι όσοι ενέχονται στην τραγωδία του Μαρί, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «δεν μπορώ να το κρίνω αυτό, γιατί είναι αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα. Από κει και πέρα, πρόσθεσε, «στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως ποινικοί υπεύθυνοι μπορεί να υπήρχαν και άλλοι. Όμως κατηγορούμενοι γι' αυτή την τραγωδία είναι πολλοί και δεν είναι μόνο οι ποινικά υπεύθυνοι. Κατηγορούμενοι είναι και εκείνοι που έφεραν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, περιλαμβανομένου ακόμα και του συστήματος».

Τα μνημόσυνα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας των πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, τελέστηκαν ως ακολούθως:

Στον ιερό ναό Αγίου Κυριάκου στο Κίτι τελέστηκε το μνημόσυνο του πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου, στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια του υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες Λάρνακας του λοχία Σπύρου Τταντή, στον ιερό ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες του λοχία Γιώργου Γιακουμή, στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου στην Ορμήδεια του λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου και στον ιερό ναό Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό του λοχία Αδάμου Αδάμου.

philenews.com | tro-ma-ktiko.blogspot.gr | news-4-sure.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More