08 Ιουλίου, 2013

Πρώτος σταθμός του Πούτιν στην Ελλάδα το Άγιον Όρος


Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας θα είναι το Άγιον όρος, αμέσως μετά το νησί της Αποκάλυψης και... θα καταλήξει στη βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, στον Μυστρά. Η Πάτμος ξεκίνησε τις ετοιμασίες, καθώς θα τον υποδεχτεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να επισκεφτεί το ευλογημένο νησί των Δωδεκανήσων προκειμένου να προσκυνήσει τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Για τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το προσκύνημα, αφού ως πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο, η μονή αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα πατήσει το έδαφος του σπηλαίου, εκεί όπου ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού είχε το θεϊκό όραμα, έπειτα από το οποίο έγραψε την «Αποκάλυψη». Στην κοιλότητα που βρίσκεται μέσα στη γη και αναφέρεται και ως «Ιεροσόλυμα της Μεσογείου» θα ξεναγήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι μοναχοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα του αποκαλύψουν όλα τα ιερά κειμήλια και τα χειρόγραφα που φυλάσσονται για αιώνες.

«Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι η δεύτερη αρχηγού κράτους μετά τον πρεσβύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Πάτμο το 2008 με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πάτμου Ιωάννης Σημαντήρης.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr | news-4-sure.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More