11 Ιουλίου, 2013

"Π. Λαφαζάνης για πολυνομοσχέδιο: Είστε κυβέρνηση ανδρεικέλων"

Φωτιά έχει πάρει -στη Βουλή- η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών, η ψήφιση του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 19 Ιουλίου. Η σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από μέλη της αντιπολίτευσης.
Για «δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για «αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος, όπως και των ορίων της αστικής δημοκρατίας».

«Ναι» στη σύντμηση, αλλά με ανοικτά αυτιά, γιατί όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν χωρίς διαβούλευση, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Α.Ξυροτήρη. Κατά της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκε και ο Νότης Μαριάς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Δεν ακολουθούμε διαδικασίες κατεπείγοντος, όπου όλα συζητούνται σε ένα άρθρο. Απλώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου έρχεται πιο κοντά» ήταν η «απολογία» του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ψηφοφορία επί της διαδικασίας, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για συντετμημένες διαδικασίες επεξεργασίας του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκε.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων συμφωνήθηκε να κληθούν αύριο, Παρασκευή, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ (μαζί με εκπροσώπους εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και των σχολικών φυλάκων), της ΚΕΔΕ, της ΟΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ). Θα κληθούν, ακόμη, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΔΟΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ.

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που αναμένεται να πληγούν από το πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας, εντείνονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More