12 Ιουλίου, 2013

Ευθεία παρέμβαση Μέρκελ: "Μεγάλη πολιτική επίδοση" οι απολύσεις στο Δημόσιο

"Το θέμα της μείωσης των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα πρέπει να λυθεί", δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει "μεγάλη πολιτική επίδοση" της ελληνικής κυβέρνησης αν το καταφέρει.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ, η κα Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι "η Ελλάδα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες, αλλά έχει ακόμη δύσκολους καιρούς μπροστά της" και χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι η επόμενη δοση του δανείου θα εκταμιευθεί, έστω και σε δόσεις.

Νωρίτερα, η ίδια είχε δηλώσει ότι "δεν βλέπει" νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή της στις εφημερίδες "Maerkische Oderzeitung" και στην "Suedwest Presse", η κ. Μέρκελ ερωτάται εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο "κούρεμα" του χρέους της, για να απαντήσει:

"Δεν το βλέπω. Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και με δικές μας, γερμανικές, πρωτοβουλίες και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας".

Επισημαίνει ακόμα ότι η υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία δημιουργήθηκε λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς πολλών χρόνων, είναι μία διαρκούσα διαδικασία βήμα προς βήμα και αναφέρει ότι "έχουμε καλύψει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι και έχουμε καταφέρει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ".

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι "οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα με τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές" και αναγνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται δυσάρεστες συνέπειες και για τους Γερμανούς εξαγωγείς.
news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More