12 Ιουλίου, 2013

Ο Π. Καψής, η αποζημίωση των 500 χιλιάδων από το ΔΟΛ, οι φίλοι του και τα "λαμόγια" της ΕΡΤ

Ο Παντελής Καψής έχει αναλάβει να "καθαρίσει" την ΕΡΤ απ' όλα τα "κομμούνια", που λέει κι ο Πάγκαλος. Απ' όλους τους κηφήνες, όπως συχνά πυκνά χαρακτηρίζουν δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό, οι κυβερνητικοί. Από κοντά, υποστηρικτές στο δύσκολο έργο του νέου υφυπουργού, κι οι φίλοι του στα διάφορα καθεστωτικά μέσα... Θα μας πείτε κύριοι, πρώτα απ' όλα, τι εστί...Παντελής;
Γιατί εμείς, από αυτά που ξέρουμε ο νυν υφυπουργός ήταν πρώην εργαζόμενος του Μπόμπολα -με παχυλές αμοιβές- στο Έθνος. Και ήταν και υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Και πριν από αυτό ήταν στον ΔΟΛ του Ψυχάρη!

Λαμπρό στέλεχος στα μεγαλο-διαπλεκόμενα Μέσα και κυβερνήσεις. Μεγάλη προσωπικότητα...

Αυτόν τον Παντελή Καψή υπερασπίζονται συγκεκριμένοι πρώην (και μελλοντικοί, ίσως, ως ενδυνάμει υπουργοί) συνάδελφοί του. Αυτόν στηρίζουν στη μάχη του με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Για πάρτη του γράφουν αράδες ατελείωτες...

Όπως έκανε και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα. Και στον οποίον αναγκάστηκαν να απαντήσουν οι εργαζόμενοι της "ελεύθερης" ΕΡΤ. Γιατί ο κ. Παπαχρήστος είχε, γράφει, μια ανώνυμη καταγγελία εργαζομένου της ΕΤ3 για τις παχυλές αποζημιώσεις των υπαλλήλων της κρατικής τηλεόρασης.

Ο κ. Παπαχρήστος δεν μας είπε, όμως, ποτέ για τις παχυλές αποζημιώσεις που έλαβε ο φίλος του Παντελής Καψής. Δεν είχε ανώνυμη πληροφορία για τις 500 χιλιάδες ευρώ, που φέρεται να έλαβε ο τελευταίος από τον ΔΟΛ. Και γύρευε και πόσα άλλα από τον Πήγασο του Μπόμπολα. Και τίποτα δεν μας είπε, φυσικά, για το πως γίνεται ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε με όλους τους μεγαλο-διαπλεκόμενους των ΜΜΕ, να αναλαμβάνει σήμερα την κάθαρση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ή ακόμη πιο απλά να μπορεί να κατέχει κυβερνητική θέση!Κι έτσι οι εργαζόμενοι, δικαίως διαμαρτύρονται. Και λένε, πως:
"Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στη στήλη του κ. Γιώργου Παπαχρήστου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας 'ΤΑ ΝΕΑ' (σ. 8), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επισημαίνουν τα παρακάτω.

-Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο της δειλίας και της χυδαιότητας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, παραμένοντας στις θέσεις τους και προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες ποιοτικό πρόγραμμα που συμβαδίζει με τις επιταγές του Συντάγματος και έχει την αναγνώριση όλης της ελληνικής κοινωνίας.

-Ο 'αόρατος' καταγγέλλων θα πρέπει – εάν διαθέτει έστω και ένα ψήγμα τιμής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας – να αποκαλύψει τουλάχιστον τη θέση εργασίας που κατείχε στην ΕΡΤ και εάν συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που δικαιούνται της νόμιμης αποζημίωσης.

-Οι αποζημιώσεις είναι νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, το δε ύψος τους καθορίζεται από σαφές νομικό πλαίσιο, προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, στο οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που υπέστησαν τις συνέπειες της αντισυνταγματικής πράξης της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στις νόμιμες συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

-Περιέργως, η εν λόγω 'ανώνυμη επιστολή' συμπίπτει χρονικά με την επώνυμη αρθρογραφία πρώην ειδικών συμβούλων της ΕΡΤ3 με σχέση εργασίας ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικών Θέσεων) και αποδοχές τριπλάσιες από το μέσο όρο αυτών ενός δημοσιογράφου, οι οποίοι έχουν περάσει σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο προπαγάνδας και λασπολογίας, προσδοκώντας ίσως κάποια ... πρόσθετα οφέλη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπαχρήστος βρήκε την ευκαιρία να πραγματευθεί μια 'πιασάρικη' ανώνυμη καταγγελία, η οποία στη συγκυρία δημιουργεί εντυπώσεις. Και είναι λυπηρό ότι, αν και έμπειρος στον χώρο των ΜΜΕ, εμφανίζεται να αγνοεί ότι ο κιτρινισμός εκθέτει και αυτούς που τον υιοθετούν άκριτα.

Όσο για το αντίστοιχης λογικής και φιλοσοφίας άρθρο του Δημήτρη Δανίκα στο 'Πρώτο Θέμα', εκτιμούμε ότι δεν χρήζει αναλυτικών απαντήσεων. Απλά, του υπενθυμίζουμε τη φράση του: 'Ο χειρότερος και πιο ύπουλος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου'"
.www.toxwni.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More