06 Ιουλίου, 2013

Καραμπόλα διαθεσιμότητας για 2.500 + 1.500 δημοσίους υπαλλήλους

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η οποία ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματιστεί να προσέλθει στο ΥΠΟΙΚ στις 2.00. Στα δύο αυτά ραντεβού αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές του Υπουργείο Οικκονομικών δήλωναν αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει ουσιαστικά κλείσει, πέραν της ύστατης απόπειρας για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ωστόσο, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση που αφορά στοΔημόσιο χθες υπήρξε μερική ανατροπή καθώς η τρόικα δεν δέχθηκε να προσμετρηθούν οι 5.000 μετατασσόμενοι εκπαιδευτικοί στον συνολικό αριθμό των 12.500 της κινητικότητας εφόσον δεν θα έχει προηγηθεί καθεστώς διαθεσιμότητας έστω για 3 - 4 μήνες.

Προ του αδιεξόδου, καθώς ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να υποβληθούν οι καθηγητές σε αυτή τη διαδικασία, η ελληνική πλευρά παρουσίασε «plan b» δηλαδή νέα δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθεί στο σχήμα της κινητικότητας, σε αντικατάσταση των 5.000 εκπαιδευτικών, των οποίων η μετάταξη θα προχωρήσει, ωστόσο, κανονικά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τμήμα των 5.000 εκπαιδευτικών θα αντικαταστήσουν :
1.500 καθηγητές που για διάφορους λόγους δηλώνουν αδυναμία να παραγάγουν διδακτικό έργο.
2.500 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πέραν των δημοτικών αστυνομικών)

Τον αριθμό των 12.500 της κινητικότητας συμπληρώνουν:
Οι 3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί
Οι 2.500 εργαζόμενοι σε υπουργεία
Οι 2.000 εκπαιδευτικοί από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθ. πληροφορικής κα.)

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπ. Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά. Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση.
Ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More