17 Μαΐου, 2013

VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.Tο δίκτυο Russia Today αναφέρει στο ρεπορτάζ τα «επιτεύγματα» των τριών ετών μνημονίου στην Ελλάδα, εξάγοντας τα ίδια συμπεράσματα με την δημοσίευση του CNN προ ημερών.

Το Ρώσικο κανάλι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες έχουν φτασει σε σημείο «να απαγχονίζονται και να αυτοπυροβολούνται, καθώς ενώ οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι μαγειρεύουν τα νούμερα, ο λαός της Ελλάδας, πληρώνει το τίμημα με την ζωή και το μέλλον του»


Το ηθικό έχει ιδιαίτερα πληγεί από την κρίση: Ο αριθμός των Ελλήνων που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Είχαμε 677 απόπειρες αυτοκτονίας το 2009, 830 το 2010 και 927 το 2011, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.


Ένας αριθμός Ελλήνων φαρμακοποιών αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα λόγω του ελέγχου των τιμών και των σφιχτών ταμειακών ροών. «Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί ακόμη και την επόμενη μέρα», είπε στο RT o Διονύσης Ευγενίδης φαρμακοποιός.Οι Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη, επισκέπτονται συχνά τους Γιατρούς του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη. Ο Tom Barton του RT, συνομίλησε με τους ασθενείς που δήλωσαν ότι φοβούνται για το μέλλον τους. "Πήγα στο φαρμακείο για να αγοράσω εμβόλια για το μωρό μου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανένα, έτσι τώρα, που είμαι άνεργη ήρθα εδώ," είπε μία απελπισμένη μητέρα.


Οι υψηλότεροι κίνδυνοι υπάρχουν για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης ή καρδιολογικά προβλήματα, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία καθημερινά. «Είναι πολύ σοβαρό να μην έχουν τα φάρμακά τους. Σε περίπτωση που δεν θα μπορούν να τα έχουν, θα πεθάνουν", δήλωσε η Σοφία Γκοράν, από τους Γιατρούς του Κόσμου, στο RT.

Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-newsΠαρακολουθήστε το video απο το YouTube

http://lefteria-news.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More