15 Μαΐου, 2013

"ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ" ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ TYPE 214; ΕΕ: "Κλείστε εδώ και τώρα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά" - Ξαφνική σκλήρυνση της στάσης

Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο με ταυτόχρονη εκκαθάριση των ΕΝΑΕ (ναυπηγείων Σκαραμαγκά) ιδιοκτησίας της μυστηριώδους εταιρείας Privinvest του επιχειρηματία-φάντασμα...
(ελάχιστοι τον έχουν δει και έχει να εμφανιστεί στα ναυπηγεία χρόνια, ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.

Η ΕΕ θεωρεί ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.έχουν παραβιάσει προηγούμεη απόφασή της το 2010 με την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία μόνο για ναυπηγήσεις και εργασίες του αμυντικού τομέα και πρέπει να πληρώσει άμεσα το ποσό των 500 εκτ. ευρώ (μαζί με τους τόκους).

Αυτό προκύπτει από απάντηση του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος Επίτροπος επιχειρηματολογεί ότι «η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους».

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για το Πολεμικό Ναυτικό που αναμένει την παράδοση των τριών υποβρυχίων κλάσης 214, αλλά και του υποβρυχίου κλάσης 209/1200 ΩΚΕΑΝΟΣ (S118).

Το ζήτημα έχει σχέση και με τον απαράδεκτο νόμο Βενιζέλου που ψήφισε η ελληνική Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2010 για την τροποποίηση της συνθήκης Neptune II, αλλά κυρίω με την μεθόδευση που ακολουθήθηκε από το περιβάλλον Παπανδρέου για την προώθηση του μυστηριώδους μαρωνίτη Λιβανέζου και εμπλεκόμενου σε υποθέσεις απαγωγών στην Μ.Ανατολή (ως διαπραγματευτής) Ι.Σάφα.

Επιβάλλεται η άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς πριν να είναι οριστικά αργά για το ΠΝ και για τους 1000 εργαζόμενους που ήδη έχουν να πληρωθούν ένα ολόκληρο χρόνο από τον Ι.Σάφα!

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More