17 Μαΐου, 2013

Μεγάλη αναβάθμιση της Τουρκίας από τη Moody´s


turkey-s
Η οικονομική άνθιση που βιώνει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποδίδει καρπούς και στις αγορές. Η Moody´s έγινε ο δεύτερος Οίκος Αξιολόγησης που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Τα επιτόκια των τουρκικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα σε χαμηλό-ρεκόρ.

Η Moody´s ανέβασε ένα επίπεδο τα τουρκικά ομόλογα δίνοντάς τους πλέον «Baa3», χαρακτηρισμός που αντιστοιχεί σε μέση αξιολόγηση. Την ίδια κίνηση είχε κάνει η Fitch ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του χρέους της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο του 36% του ΑΕΠ, τάση που η Moody´s εκτιμά ότι θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.

Μετά από όλα αυτά η Τουρκία δικαιούται να ελπίζει ότι θα προμηθευθεί φθηνό χρήμα από τις αγορές, δεδομένου ότι και τα επιτόκια για τα δεκαετή ομόλογα μειώθηκαν στο 4,64%.
ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More