20 Μαΐου, 2013

Η ΣΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ετοιμάζεται να επιτεθεί στην πόλη του Τελ Αβίβ αν το Ισραήλ αποφασίσει να ξεκινήσει μια άλλη επίθεση στο έδαφός του, όπως ανέφερε την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times.


Ο στρατός της Συρίας έχει αρχίσει την ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων Tishreen εδάφους-εδάφους για την ρίψη τους εναντίον στόχων στο κέντρο του Ισραήλ. Η διαταγή θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εγκρίνει περισσότερες επιθέσεις στο Συριακό έδαφος.

Η εφημερίδα «The Sunday Times» αναφέρεται σε πληροφορίες που λαμβάνονται από δορυφόρους αναγνώρισης , που μελετούν τις κινήσεις του Συριακού στρατού.

Αυτή η πληροφορία ακολουθεί τη δημοσίευση της περασμένης Τετάρτης από την αμερικανική εφημερίδα The New York Times, η οποία αναφερόταν σε ένα ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο που προειδοποιούσε για πιθανά αντίποινα του Συριακού στρατού εάν υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αεροπορία του Ισραήλ έκανε δύο επιθέσεις σε διάστημα λιγότερο από 24 ώρες εναντίον δύο διαφορετικών φορτίων όπλων από το Ιράν που υποτίθεται ότι κατευθύνονταν στη πολιτοφυλακή της σιιτικής Χεζμπολάχ Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στο στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο Jamrayah, στη Δαμασκό, ένα στρατιωτικό συγκρότημα που είχε βομβαρδιστεί από το Ισραήλ στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου.

Η πρώτη από τις αεροπορικές επιδρομές , είχε στόχο μια αποθήκη του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, όπου υπήρχε, όπως και στην δεύτερη από τις επιθέσεις, ένα φορτίο των πυραύλων εδάφους-εδάφους Fateh-110 Ιρανικής κατασκευής.

Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως καμία από τις δύο επιθέσεις, αν και το έχουν κάνει διπλωματικές πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το Ισραήλ επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι πρόθυμο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί το γεγονός τα χημικά όπλα της κυβέρνησης να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ ή της τζιχάντ, ομάδων που συμμετέχουν στο Συριακό εμφύλιο πόλεμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, έχουν αρνηθεί μια παρέμβαση στη σύγκρουση, αν και έχουν θέσει ως "κόκκινη γραμμή" τη χρήση των χημικών όπλων στη χώρα.
triklopodia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More