21 Μαΐου, 2013

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τη Γενοκτονία

2012 και ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να δώσει το χώρο της Αγίας Σοφίας, στα Ποντιακά Σωματεία για να γίνουν οι...
καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης. Μετά από πολλές πιέσεις, υποχωρεί.2013 και ο Γιάννης Μπουτάρης διοργανώνει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ξεκάθαρα για την προσωπική του προβολή. Αργότερα, αποδεικνύεται το πόσο ενδιαφέρεται για το θάνατο των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, όπως και για την απόδοση Τιμών στο όνομά τους, αφού, μετά από δήλωση του ιδίου, δεν ξύπνησε εγκαίρως για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν επιθυμεί να Τιμήσει τη Μνήμη των τόσων χιλιάδων προγόνων μας, δίπλα σε ανθρώπους που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα, δίπλα σε ανθρώπους που τιμούν, δημοσίως, τον Μουσταφά Κεμάλ. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Κίνημά μας διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για να Τιμήσει τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως ακριβώς πρέπει.Ως χώρος επιλέχθηκε η πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Ελευθέριο-Κορδελιό, μιας και εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο μνημείο της Γενοκτονίας. Μέρες πριν είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην περιοχή πως τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες θα έρθουν να τιμήσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη «γειτονιά».Δελτία τύπου στάλθηκαν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ελάχιστα το δημοσιοποίησαν. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τη χθεσινή εκδήλωση να γίνει μία από τις μαζικότερες, που έχουν συμβεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.


Από πολύ νωρίς η οργανωτική ομάδα βρέθηκε στο χώρο, για να προετοιμάσει την εκδήλωση, αλλά και να περιφρουρήσει την πλατεία. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες μοίραζαν, στις γύρω πλατείες και καφετέριες, έντυπο υλικό του Κινήματος, καθώς και έντυπα αφιερωμένα στην συγκεκριμένη εκδήλωση.


Τις ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, ακούγονταν από τα μεγάφωνα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, αλλά γινόταν και ανάγνωση της επίσημης θέσης μας και των λόγων για την πραγματοποίηση ξεχωριστής εκδήλωσης για να Τιμήσουμε, όπως οφείλουμε, τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Αργότερα ξεκίνησαν οι ομιλίες και οι συναγωνιστές στάθηκαν σε πολλά ξεχωριστά γεγονότα. Αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο των 353000 Ελλήνων του Πόντου, στα διαγγέλματα που έβγαζαν οι Τούρκοι για την εξόντωση των Ελλήνων, στη στάση των εν Ελλάδι προδοτών (βλ. Κ.Κ.Ε.) και τα λεγόμενά τους για τις σφαγές των τόσων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Σημαντικό κομμάτι αποτέλεσε και η αναφορά στον τωρινό «πρώτο πολίτη» της Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Μπουτάρη, που εξευτελίζει μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότερο την πόλη μας, διοργανώνοντας προοδευτικές φιέστες, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για τη Μνήμη των Ποντίων προγόνων μας.

Τα συνθήματα αντηχούσαν από άκρη σε άκρη της περιοχής και συνεχώς, συμπατριώτες μας, που μας έβλεπαν να πραγματοποιούμε αυτήν την όμορφη και κατανυκτική εκδήλωση, έσπευδαν να έρθουν δίπλα μας, να ενωθούν με τις γραμμές μας, να φωνάξουν μαζί μας, να γίνουν και εκείνοι ένα με τα παιδιά με τα μαύρα. Πολλές εκατοντάδες κόσμου, μαζεμένοι στην πλατεία του Ελευθερίου Βενιζέλου κρατούσαν ψηλά τα Ελληνικά λάβαρα, καθώς και λάβαρα του Πόντου και φώναζαν πως ο Πόθος μας δεν είναι απλά η αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά η Εκδίκηση.


Αργότερα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού και του χρόνου στις 19 Μαΐου, για να αποδώσουμε τις Τιμές στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Συμπατριώτες μας, όπως τους αξίζει…


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΝΤΟΣ!


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:


Οι ομιλητές

Γρέγος Αντώνιος: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ζησιμόπουλος Πολύβιος: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης


Γραικός Φώτιος: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης

Χρυσομάλλης Νικόλαος: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Τσακίρης Μιχαήλ: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας


Ματθαιόπουλος Αρτέμιος: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Βουλευτής Σερρών
Καταθέσεις ΣτεφάνωνΕκ μέρους του Πυρήνα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Εκ μέρους της Τοπικής Οργανώσεως Θεσσαλονίκης

Εκ μέρους της Περιφερειακής Οργανώσεως Κεντρικής Μακεδονίας
Η Περιφρούρηση
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Π.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

taxalia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More