16 Μαΐου, 2013

Νέα στρατιά ανασφάλιστων αυτοκινήτων... από την άμεση πληρωμή ασφαλίστρων

Η νέα πολιτική των ασφαλιστικών εταιριών αλλά και της εποπτικής αρχής να γίνεται απ ευθείας και άμεσα η πληρωμή των ασφαλίστρων δημιουργεί... νέα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη προχωρήσει σε ενημερώσεις των δικτύων τους και των συνεργατών διαμεσολαβητών για πιο αυστηρή πολιτική στην πληρωμή των ασφαλίστρων.

Απαίτηση των εταιριών είναι να πληρώνονται άμεσα από τους πελάτες ασφαλισμένους τα ασφάλιστρα και όταν υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους να γίνεται ακύρωση συμβολαίων. Έτσι όσοι ασφαλιστές διευκολύνουν τους πελάτες τους, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα κληθούν να πληρώνουν οι ίδιοι τα ασφάλιστρα από αυτούς που καθυστερούν να τα πληρώσουν.
Έτσι, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της αγοράς και κύρια από το χώρο της διαμεσολάβησης που πιστεύουν ότι η γενίκευση αυτής της πολιτικής των εταιριών αλλά και η νομοθετική ρύθμιση που συζητείται να γίνει , θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανασφάλιστων αυτοκινήτων είτε από ακυρώσεις συμβολαίων είτε από αδυναμία των διαμεσολαβούντων και των ασφαλισμένων να καλύψουν άμεσα το κόστος της ασφάλισης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More