15 Μαΐου, 2013

Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η «κακή» Λαϊκή

Αυτός είναι ο νέος ισολογισμός
Κύριος ρυθμιστής στην Τράπεζα Κύπρου θα είναι η «κακή» Λαϊκή, αφού θα εκδοθούν μετοχές υπέρ της σε ποσοστό 20%.

Με αυτό το δεδομένο τις εξελίξεις θα ελέγχει η Κεντρική Τράπεζα και μετά την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης. Ωστόσο, κάποια στιγμή το πακέτο των μετοχών της «κακής» Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να πωληθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Με βάση τα στοιχεία από τον προκαταρκτικό ισολογισμό της «νέας» Τράπεζας Κύπρου, από τη μετατροπή των ανασφάλιστων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου - με αρχικό κούρεμα 37,5% - συγκεντρώθηκαν κεφάλαια 3,1 δισ. ευρώ. Με 727 εκατ. ευρώ συνεισφέρει η «κακή» Λαϊκή, ενώ 2,8 δισ. ευρώ είναι το ύψος των κεφαλαίων που ήδη υπήρχαν.

Ο βασικός δείκτης ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται στο 13%, με την τράπεζα να έχει ένα επιπλέον μαξιλαράκι για την απορρόφηση πρόσθετων ζημιών από το νέο διαγνωστικό έλεγχο στο χαρτοφυλάκιο δανείων της νέας Τράπεζας. Το ελάχιστο ποσοστό των βασικών ιδίων κεφαλαίων πρέπει να είναι 9%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More