21 Μαΐου, 2013

''ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ''..

«Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από το κλίμα "εθνικής επιτυχίας", που καλλιεργεί η κυβέρνηση, γιατί οι συμφωνίες που υπέγραψε, εντάσσονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή του λαού, για να στηρίξει ...
το κεφάλαιο. Δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα ταξίδια του πρωθυπουργού.
«Οι συμφωνίες της κυβέρνησης έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων. Αυτοί θα κερδίσουν από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων και των σιδηροδρόμων, καθώς και από τις συμφωνίες ναυπήγησης των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αυτές οι συμφωνίες δε λύνουν το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό».

«Οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των 1,5 εκατ. ανέργων» προσθέτει το ΚΚΕ.

Σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η προώθηση της κατασκευής του όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και φτηνή ενέργεια για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ».

«Ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας περνά μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση-εξουσία μπορεί να υπάρχει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία προς όφελός του» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More