17 Μαΐου, 2013

19 Μαΐου – Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού – 353.00 ψυχές ζητούν δικαίωση

Η Περιφέρεια Ηπείρου Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μικρασιατών & Ποντίων Ν. Πρέβεζας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης

Σάββατο 18 Μαϊου 2013:

-20:00 μ.μ.: Ομιλία του κ. Ευσταθίου Πελαγίδη, με θέμα «Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως και Αλύτρωτος ελληνισμός στην περίοδο της γενοκτονίας, 1908-1923″ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (ΟΑΣΗ).
(Ο Ευστάθιος Πελαγίδης είναι ομότιμος καθηγητής κοινωνικών επιστημών του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας. Οι έρευνές ου εστιάζονται σε θέματα του Μικρασιατικού, του Προσφυγικού και του Απόδημου Ελληνισμού).

Συμμετέχουν:
-Στο τραγούδι «Αναστορώ»
Δημήτρης Φούντογλου (λύρα)
Σπυριδούλα Φούντογλου (τραγούδι)

-Στο τραγούδι «Ρωμανία Πάρθεν»
Παναγιώτης Ιωαννίδης (λύρα)
Χριστίνα Κυριακίδη (τραγούδι)

Κυριακή 19 Μαϊου 2013:

-11:00 π.μ.:Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Ευστάθιο Πελαγίδη.
-11:30 π.μ.:Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων απο τις Αρχές, του εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, του εκπροσώπους των Ποντιακών Οργανώσεων και τους εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.Πηγή: pamepreveza.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο κεραμιδόγατος δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More